Bröder åtalade för mordförsök

Två bröder från Örebro, 35 och 32 år gamla, har åtalats vid Örebro Tingsrätt misstänkta för försök till mord alternativt grov misshandel. Det gäller en händelse i november förra året.

De båda bröderna hade stämt träff med en tredje man vid Centralstationen i Örebro. Bröderna har enligt åtalet haft med sig flera knivar till mötet. Väl där har de huggit ner den man de stämt möte med.
Ett fertal knivhugg ska ha delats ut, bland annat i bröstet, ryggen, låret och armen. Den misshandlade mannen har också fått mottaga slag i huvudet och på kroppen.
De två misstänkta bröderna ska också ha uttalat hot som ”du ska dö” och ”du ska inte leva”
Den misshandlade mannen, som vid mötet hade en skyddsväst på sig, har fått flera skador på kroppen, bland annat på låret, ryggen och ena armen. Dessutom har skyddsvästen skadats på 14 olika ställen.
Den ena brodern, den äldre av dem, har sagt i förhör att han har delat ut ett knivhugg i självförsvar, i övrigt nekar han till brott. Den yngre brodern nekar helt till brott.
Enligt åklagaren är brottet att anses som grovt eftersom de misstänkta har visat särslild hänsynslöshet och råhet.
Båda två sitter sedan i december häktade, misstänkta för försök till mord alternativt grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".