Samtliga omkomna efter bussolycka identifierade

Efter den tragiska bussolyckan på E18-E20 söder om Arboga i fredags där nio människor omkom och flera skadades, har alla de döda nu identifierats. Det är sju kvinnor och två män, alla hemmahörande i Västra Götaland. Identiferingsarbetet försvårades en del på grund av att några av dem inte hade några id-handlingar på sig.

14 personer vårdas fortfarande på Universitetssjukhuset i Örebro, flera på intensivvårsdsavdelningen, men på lördagen kunde två av dem flyttas till vanliga vårdavdelningar. 
I dag, söndag, räknar man med att ett par stycken kommer att lämna sjukhuset för att åka hem och ytterligare några kommer att flyttas till Skövde lasarett, det säger medicinskt asvarig läkare på USÖ, Mats Björeman.
Han säger också att han är mycket nöjd med hur katastrofplanen fungerade. Så här ett par dagar efteråt säger Mats Björeman att det fungerade exakt så som man övat och allting klaffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".