Kumlafabriken svarar för stor del av Ericssons vinst

Telecomföretaget Ericssons kvartalsvinst steg till drygt 10 miljarder kronor, under det fjärde kvartalet i fjol, jämfört med samma period året dess för innan. Det betyder bland annat att aktieägarnas , utdelning fördubblas till 45 öre per aktie. Totalt blir det sju miljarder kronor som delas ut till aktieägarna. Anders Bergstand som är fabrikschef på Ericsson i Kumla säger att de i allra högsta grad är en del i den stora kvartalsvinsten.

Anders Bergstand som är fabrikschef på Ericsson i Kumla säger att de i allra högsta grad är en del i den stora kvartalsvinsten. Produkterna som tillverkas och levereras från Kumla har haft en mycket stor efterfrågan under 2005. Även 2006 ser bra ut säger han, även om ökningen inte ser ut att fortsätta så ligger det ändå i linje med 2005. Möjligen, säger Anders Bergstrand, kan det resultera i enstaka nya anställningar av specialkompetens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".