Ungdomar ger förslag på säkrare internet

Idag är det Safer Internet day, en ”Säkrare dag på Internet”, då barn och vuxna i 36 länder diskuterar hur vardagen på internet kan bli säkrare.

Idag på En säkrare dag på Internet kommer en blogg att öppnas där unga världen över kan komma med förslag på hur man kan skydda sig ute på nätet.
I Sverige kommer utbildnings- och kulturminister Leif Pagrotsky ge sig ut och chatta på en av de mest populära ungdomssajterna, LunarStorm.
Medierådet och Myndigheten för Skolutveckling, som står bakom den svenska delen av kampanjen, uppmanar vuxna att använda dagen till att utforska de ungas Internet. Och istället för att fråga hur barnen haft det i skolan, när de kommer hem i kväll eller eftermiddag, föreslår Ann Katrin Agebäck på Medierådet att föräldrar borde fråga hur de haft det på nätet.
Studier visar att tre av fyra 13-16 åringar använder Internet dagligen, men de flesta av dem pratar inte med någon vuxen om vad de upplever eller vem de umgås med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".