Misstag att kommundelspolitiker inte informerades

Det socialdemokratiska kommunalrådet i Örebro Mats Sjöström, håller med politikerna i Vivalla-Lundby kommundel om att det har brustit i informationen. Radio Örebro har tidigare berättat om det protestbrev som politikerna i Vivalla skrivit, eftersom de är missnöjda med hur den nya kommunorganisationen införs.
Enligt kommundelens politiker förs SFI utbildningen (svenska för invandrare) över till en central enhet utan att berörda politiker informerats. Vem som gjort fel vill Mats Sjöström inte spekulera i, men att det blev fel kan enligt Sjöström bero på att det är en så pass liten fråga. -Det handlar bara om en lärare och en liten grupp elever, och läraren har dessutom blivit erbjuden anställning i den nya verksamheten, säger Mats Sjöström, som bedömer bristen på information till de lokala politikerna som ett olycksfall i arbetet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista