Poliskollegan: "Han gjorde rätt"

På torsdagen fortsatte rättegången mot den polis som står åtalad för att ha avlossat ett dödande skottet mot en 22-åring i Lindesberg i mars förra året.

I dag när rättegången fortsatte var det den åtalade polisens kollegor som var kallade att vittna. De två som vittnade på förmiddagen fanns båda på plats i Lindesberg i mars förra året.
De stöttar sin kollega och bekräftar vad han har berättat att det var ett väldigt hotfullt läge och att de uppfattade den nu döda 22-åringen som livsfarlig.
En av poliserna sa i sitt vittnesmål att om inte hans kollega hade avlossat ett skott så hade han gjort det, men att han inte hann.
Kollegorna bekräftar också att 22-åringen var på väg fram mot poliserna när skottet small av, vilket pappan i går sa inte var sant.
En väsentlig fråga som ställts under dagen var varför det var så brottom. Varför poliserna inte avvaktade eller backade tillbaka.
De har sagt att de var tvugna att lösa situationen men har egentligen inte gett något konkret svar på varför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".