VD till Örebroföretag döms för utsläppt olja

Dagsböter på 63.000 kronor blev domen mot VD:n för Örebro Järnmontering som stått åtalad vid tingsrätten för miljöbrott. Det var för ett par år sen som det upptäcktes att grundvattnet i ett industriområde i Örebro var förorenat med eldningsolja.
Vid undersökningar uppptäcktes att de tankar som smidesföretaget förvarade sin eldningsolja i läckte. Och eftersom uppsamlingskärl saknades så rann oljan vidare rakt ut i marken. Ett omfattande saneringsarbete fick göras och VD:n för Örebro Järnmontering åtalades för vållande till miljöstörning. På onsdagen kom domen och det blev 90 dagsböter på totalt 63.000 kronor. VD:n för smidesfirman döms också att betala 500 kronor till brottsofferjouren. Just nu pågår en annan polisutredning mot företaget, som har ett tiotal anställda. För ett par månader sen omkom en anställd på företaget då en lyftanordning till en container gick sönder, den olyckan utreds nu av polis och åklagare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista