IFK Kumla vill sälja arenanamnet

Ännu ett namn på en idrottsarena i länet är till salu. Den här gången är det IFK Kumla Fotboll som vill dra in pengar genom att låta en än så länge hemlig sponsor namnge idrottsparken i Kumla, det berättar Peter Eriksson som är ordförande i IFK Kumla.

Kultur- och fritidsförvaltningen har sagt ja till föreningen att förhandla om namnet på den kommunala anläggningen. Men kommunstyrelsens arbetsutskott är mer tveksam och har gett kommundirektören i uppdrag att ta fram en policy. I fallen med Kumlaindianernas Thermiastadio i Sannahed och Bob-hallen för Kumlahockey var namnbytena på arenorna inte särskilt långsiktiga. Men Peter Eriksson tror att det kommer att gå vägen.

IFK Kumla Fotboll tänker sig i alla fall kontrakt på 5+5 år och en rejäl slant. Och pengarna behövs. Det börjar bli dyrt att spela fotboll, med planer, domare och resor, säger Peter Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".