Ombyggnad på Almbyskolan får kritik

I höst får Almbyskolan i Örebro sin första klass med matte-NO-profil. 17 högstadieelever ska läsa tre gånger så mycket matte, fysik, biologi och kemi som resten av skolans elever. Men den planerade ombyggnaden av skolan ställer till problem. Nu vill de som planerar bara ha en enda riktig NO-sal kvar, och sprida ut utrustningen på flera andra salar.
Det kommer innebära mer teoretiskt arbete och mindre möjligheter till utflykter och experiment, menar lärarna, som vädjar till ansvarig skolpolitiker Johnny Andersson att stoppa de här ombyggnadsplanerna. Men Johnny Andersson kommer att hänvisa dem till kommundelsnämnden och byggruppen. Det är deras sak, i alla fall innan det kommer på kommunstyrelsens bord, menar han. Han säger också att det är gammeldags med specialsalar och att det ofta går att hitta andra, mer flexibla lösningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".