För höga bullernivåer på skolor och förskolor

Inte en enda av 23 undersökta skolor och förskolor i Örebro län klarade arbetsmiljöverkets krav på buller. Totalt fick 85 procent av de 700 skolor och förskolor i landet, som ingått i undersökningen, olika krav att åtgärda av arbetsmiljöverket.

I vårt län har de flesta skolor och förskolor redan vidtagit åtgärder för att få ner bullernivåerna, men det räcker inte, det säger Marianne Tiborn, arbetsmiljöinspektör i Örebro.
Samtliga skolor och förskolor i Örebro län, som ingått i inspektionen, fick alltså anmärkningar när det gäller bullernivåerna, trots att man vidtagit åtgärder.
Det är arbetsgivaren som är ansvarig för att nu skapa såna miljöer som gör att ljudnivåer för både personal och barn blir acceptabla.
Att det inte blivit så tror Marianne Tiborn beror på bristande resurser, för kunskapen finns.
Arbetsmijöverket kommer att göra uppföljningsbesök på en del av inrättningarna som nu har fått krav som ska åtgärdas, skulle inte det ha gjorts finns det andra åtgärder att ta till säger Marianne Tiborn. Som till exempel böter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".