Dödsolycka på E20 utanför Kumla

En man omkom och flera personer skadades vid trafikolyckor på E20 utanför Kumla natten till fredagen. Fyra trafikolyckor inträffade på ungefär samma plats, i det norrgående körfältet i närheten av trafikplats Ekeby söder om Marieberg.

Vid 23.30 tiden voltade en personbil och hamnade i mitträcket. I bilen färdades fyra personer. Alla fyra fördes till sjukhus. En av dem, en 22-åring, var mycket allvarligt skadad och avled senare under natten av sina skador. De övriga fördes också till sjukhus, oklart vilka skador de fick.
Den döda mannen har identifierats men är inte hemmahörande i Örebro län.
Strax innan dödsolyckan hade en långtradare slirat av vägen och vält på ungefär samma plats, föraren klarade sig oskadd.
Någon timma senare körde återigen en personbil in i mitträcket, den ensamma föraren, en kvinna, klarade sig utan allvarligare skador, men fick uppsöka sjukhus.
Den fjärde och sista olyckan hände ett par timmar senare, på ungefär samma ställe. Föraren klarade sig med lindriga skador.
Enligt polisen var det blixthalka på den aktuella vägen och det hade drivit in snö som polerat vägbanan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".