Väsentligheter utlämnade, enligt dömde som sköt hund

Den man som sköt grannpojkens hund i Östernärke i somras tycker att mycket väsentligt fattas i den dom som dömt honom till 80 dagsböter för skadegörelse.

Många viktiga delar från polisförhör och rättegång har försvunnit på vägen menar han, och han undrar därför om domen är riktig. Han är glad över att det nu framgår att den sexåriga grannpojken inte SÅG när hunden sköts. Han hörde skottet och hur hunden gnällde, hävdar den dömde mannen.
Vi har tidigare idag hört mamman berätta att hon är mycket besviken över domen. Hon tycker att grannen borde ha dömts för grov skadegörelse, och inte bara skadegörelse. Hon tycker också att skadeståndet på tusen kronor till henne och sonen känns som ännu en kränkning.
Det var i augusti som hunden sköts av grannen, som hävdar att hunden stört hans hästar vid ett flertal tillfällen, någonting som familjen förnekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".