De ersätter Inger Lundberg

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Inger Lundberg från Örebro, som avled i helgen efter en tids sjukdom, kommer att ersättas i riksdagen av Ameer Sachet från Örebro. Ameer Sachet är just nu vikarierande riksdagsledamot för föräldralediga Helena Frisk som kommer tillbaka i början av mars.

Fram till dess kommer Inger Lundbergs stol att stå tom.

Inger Lundberg var dessutom partidistriktets ordförade i Örebro län. Den uppgiften tas nu över av vice ordföranden Britt-Marie Karlsson fram till distriktskongressen i början av april.

Det har kommit minnesord efter Inger Lundbergs bortgång. Arbetarrörelsen i Örebro län skriver på sin hemsida att dom har sorg, och att förlusten och saknaden är bottenlös. Inger Lundberg hade den unika förmågan att både vara människa och politiker, och hon engagerade sig personligt för att stötta människor som kommit i kläm, skriver de.

Och moderate riksdagsledamoten Sten Tolgfors från Örebro beklagar djupt hennes alldeles för tidiga bortgång.

-Inger var genom många år en värderad kollega och något av en favorit som motdebattant, skriver han i ett pressmeddelande. Han skriver att Inger var en mycket social person bland kollegorna på länets riksdagsbänk, och han riktar nu tankarna till hennes familj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".