Ordentlig vinter ger bra skidbackar och många alpinister

Det går bra för skidanläggningarna i Örebro län. Vi har berättat om ett fullbelagt Gillersklack. Men även vid Lunedet i Karlskoga har säsongen varit bra. Storstenshöjden lever gott på natursnön, men saknar skolorna.

Skidanläggningen Gillersklack norr om Kopparberg väntas gå med vinst, för första gången i historien. Skidanläggningens stugor är fullbelagda och det av gäster från främst Stockholm och Västerås.
Även på Lunedet i Karlskoga har säsongen varit bra, men Timo Parkkonen som jobbar där, säger att det kunde ha varit ännu lite mer folk i backarna. Några stugor för uthyrning finns inte där. Och tack vare den mycket goda snötillgången har alpinanläggningen Storstenshöjden, väster om Örebro, för första gången på flera år kunnat öppna samtliga pister, även sådana som inte beläggs med kanonsnö.
Ändå är anläggningschefen Johan Larsson bekymrad. Han konstaterar att hälften av skolorna avstått i år från att besöka anläggningen med sina elever.
Johan Larsson förklarar det med debatten om avgiftsfria skolor och att det skrämt bort många skolor. Det är främst skolorna i centrala Örebro som tydligen valt att tolka skollagen på ett annorlunda sätt i år.