Centern Örebro län: "Psykriatrin in i vårdgarantin"

Vårdgarantin ska omfatta även psykiatrin, det är en av de punkter som centepartiet i Örebro län skrivit in i sitt länsprogram inför valet i höst.

Igår hölls distriktsstämman i Kumla och det var stämmoombuden som la fram tanken.

Den första november infördes vårdgarantin, som innebär att man ska få vård inom tre månader. Men den gäller alltså inte psykiatrin.

Enligt centerns landstingsråd Lars Berge-Kleber måste det finnas en slags tillgänglighetsgaranti också för psykiskt sjuka, även om han medger att det kan svårt att leva upp, eftersom det är stor brist på psykiatriker.

Igår hölls distriktsstämman i Kumla och det var stämmoombuden som la fram idéen.
Den första november infördes vårdgarantin, som innebär att man ska få vård inom tre månader. Men den gäller alltså inte psykiatrin.
Enligt centerns landstingsråd inom Örebro läns landsting, Lars Berge-Kleber, måste det finnas en slags tillgänglighetsgaranti också för psykiskt sjuka, även om han medger att det kan svårt att leva upp, eftersom det är stor brist på psykiatriker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".