Skenande godsvagnar på Hallsbergs bangård

Ett tågset med 29 godsvagnar kom av okänd anledning i rullning på lokbangården i Hallsberg vid elvatiden lördagkväll. Vagnarna krockade i hög fart med 7 stillastående lok. Ett 10-tal vagnar spårade ur, och 6 stycken välte. Föraren i ett av loken hann hoppa ut före krocken.
Lokföraren chockades och fick föras till Universtietssjukhuset i Örebro för undersökning. -Mannen slog i huvudet men har inga allvarligare skador och får lämna sjukhuset under söndagen, det säger Åsa Lundberg, informationsansvarig vid Green Cargo. Både Green Cargo som äger tågen och Banverket bedömer olyckan som relativt stor. Under natten har hela stationsområdet varit strömlöst. Signalanläggningn vid bangården är delvis skadad, men persontrafiken rullar sen fyratiden söndagmorgon genom Hallsberg som normalt. -Det är ännu inte klart varför vagnarna började rulla. Under söndagförmiddag ska polisen göra en teknisk undersökning kring de urspårade vagnarna, det säger Banverkets pressansvarige Tomas Andersson. Vagnarna var inte lastade med något farligt gods.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".