Bärgning på Hallsbergs bangård dröjer

-Tidigast söndagkväll kan bärgningsarbetet efter olyckan på bangården i Hallsberg inledas. Det säger Green Cargos Åsa Lundberg. Olycksområdet som är 800 meter långt var på söndageftermiddag fortfarande avspärrat av polisen.
Vid olycka i Hallsberg igår kväll började ett 30-tal godsvagnar rulla och kolliderade med flera lok. En lokförare fick föras till sjukhus för vård, men har fått lämna sjukhuset. Förutom polisens tekniker och Green Cargos transportledning finns haveriinspektionen och arbetsmiljöinspektionen på plats vid olycksplatsen i Hallsberg. De lok och vagnar som ska bärgas blockerar dessutom lokstallarna, och stänger därmed inne andra lok, vilket leder till förseningar i godstrafiken. Enligt SJ flyter persontrafiken på som vanligt. Några mindre försningar för de tåg som passerar Hallsberg kan det dock bli.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".