Ungdomspolitiker polisanmälda för förskingring

Två medlemmar i Liberala Ungdomsförbundet i Örebro län, som tidigare varit förtroendevalda, misstänks ha förskingrat 110 000 kronor ur klubbkassan. Det egna partiet polisanmälde dem igår, berättar förbundssekreterare Nina Larsson.

Det var kassören i länsklubben som synade 2005 års bokslut och upptäckte konstigheter. Kassören tog kontakt med förbundet för att få hjälp. Snart stod det klart att det inte bara handlade om enstaka kvitton som fattades. Och förbundsledningen kom på rättarting till klubben. När alla poster tröskats igenom visade det sig att 110 000 kronor fattades.

En polisanmälan gjordes igår, och några ytterligare politiska uppdrag för de två liberalerna är inte att tänka på om de fälls i domstol. Enligt Nina Larsson är det omöjligt att veta om det förskingrats pengar även tidigare år. Nu ska i alla fall varenda krona betalas tillbaka.

De båda polisanmälda säger att de slarvat, men inte begått något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".