Nya nummerplåtar

Från och med mars nästa år kan den som vill åka omkring med EU-märke på bilens registreringsskylt. Skylten med EU-märke blir fyra centimeter längre än den nuvarande vanliga registreringsskylten och kommer möjligen att också kosta lite mer än dagens 60 kronor.
- Det finns ett stort tryck ute i landet att ha en sådan här skylt. Folk undrar varför vi inte har skyltar med EU-märke när vi är medlemmar i EU, säger Kjell-Åke Sjödin på Vägverkets trafikregister i Örebro. Något tvång att åka omkring med EU-skylt blir det inte enligt de planer Vägverket nu presenterat för regeringen. Men den som köper ny bil efter första mars nästa år får EU-märkta skyltar såvida han eller hon inte säger till särskilt hos bilhandlaren. Och den som vill byta kan beställa ny skylt hos Vägverkets trafikregister. - Fördelen med EU-märkningen är att man slipper sätta på ett S-märke på bilen när man åker utomlands, säger Kjell-Åke Sjödin..
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".