Folkpartiet: Arbetsmarknadsåtgärder fy, riskkapital bra

Istället för att satsa på mer arbetsmarknadsåtgärder och pengar till forskning är det riktiga jobb som Sverige behöver. Så kommenterar folkpartiets riksdagsledamot Johan Pehrson från Örebro, regeringens vårbudget.

Pehrson hävdar att några steg på vägen vore att satsa mer på skola och utbildning, en ny energipolitik och att försöka få fram mer riskkapital.

Enligt vårpropositionen vill regeringen och samarbetspartierna satsa på arbetsmarknadsåtgärder.

Där finns bland annat förslag om 11 000 nya platser i arbetsmarknadspolitiska program, och 1 000 nya plusjobb för ungdomar.

Småföretagen ska få 300 miljoner kronor i stöd dom kommande tre åren och dessutom kan företag verksamma på landet söka omkring en miljard i olika extra-stöd.

Den borgerliga oppositionen är däremot kritiska till satsningarna och anseratt det görs för lite för att möta arbetslösheten.

Men först i sommar, i form av en valplattform så kommer den borgeliga alliansen presentera egna förslag om inriktning på den ekonomiska politiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".