Stora skulder och olycksrisk - nu hotas fastighetsägare i Kumla kommun av konkurs

En fastighetsägare i Kumla kommun, Mats Elsén, har begärts i konkurs av kommunen efter att i flera år ha legat efter med betalningen. Men Mats Elsén har ingen förståelse för kommunens agerande. 

Mats Elsén har gett Kumla kommun ett erbjudande om en uppgörelse att reglera skulden som i dag är uppe i drygt 800 000 kronor. Det bekräftas av Kumla kommuns ekonomichef Ronny Salomaonsson, som säger att man tackade nej för att summan var för låg och att Mats Elsén efter betalningen ville att resten av skulderna skulle skrivas av. 

Fastighetsägaren Mats Elsén äger nästan alla hyresfastigheter i ett av bostadsområdena utanför Kumla, med totalt 90 lägenheter.

Han har redan tidigare beordrats att riva ett av husen eftersom det är i så dåligt skick att det är uppenbar olycksrisk, det berättar Patrik Larsson som är byggnadsinspektör i Kumla kommun. Eftersom han ändå inte rivit huset så hotar kommunen nu med böter på 50 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".