Örebro kommun ska stoppa olaglig försäljning

Örebro kommun kommer vidta de åtgärder som behövs för att stoppa den omfattande försäljningen av tobak till minderåriga som förekommer i centrala Örebro. Det säger Karin Pettersson, som är miljö och hälsoskyddsinspektör med ansvar för tillsyn av tobaksförsäljning i kommunen.

Det aktuella fall där två män i Örebro sålt smuggelscigaretter till mängder av minderåriga i en tobaksaffär i Örebro, har ännu inte formellt blivit ett ärende på miljökontoret i Örebro. Men miljö- och hälsoskyddsinspektör Karin Pettersson är insatt i fallet och kommer att formulera ett beslutsunderlag till miljönämnden inom en vecka.

Kommunen är tillsynsmyndighet när det gäller tobaksförsäljning, och behöver varken invänta polisutredning eller åtal för att vidta åtgärder.

Förutom att Örebro kommun nu kommer att agera mot den aktuella tobaksaffären, skall tonåringar i höst genomföra provköp av tobak för att se hur affärerna sköter ålderskontrollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista