Arabisk profil på Vivallaskolan?

Det pågår diskussioner om att Vivallaskolan i Örebro ska få en mångkulturell profil liksom flera andra kommunala skolor har klasser med idrott eller musik som elevens val. En grupp föräldrar har vänt sig till förvaltningen och den socialdemokratiskta ledningen säger sig vara öppen för att jobba vidare med frågan. Bechet Barsom som är kristdemokrat i skolnämnd nordväst i Örebro är dock tveksam till planerna. Han menar att det redan idag görs stora satsningar på modersmålsundervisning.

Frågan om en arabisk eller mångkulturell profil har varit på tal tidigare, men har fått ny aktualitet den senaste tiden. Dennis Begic som är socialdemokrat och ordförande för skolnämnd nordväst säger att han är öppen för alla förslag som kan höja nivån på Vivallaskolan och i längden leda till att eleverna klarar sina mål och kan gå vidare till gymnaiset. Men framför allt tycker han att det är bra att föräldrarna bryr sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista