Golfbollar ska kontrolleras med nät

Ordföranden för Örebro Golfklubb har nu lämnat förslag på hur klubben kan tänka sig att göra för att trädgårdslivet ska bli säkrare för familjen Windås som bor intill Lanna golfbana i Lekebergs kommun.

Det var när Lanna Golfbana ändrade banan för ett hål som familjen Windås tyckte att det började bli riskfyllt att hållas i vissa delar av trädgården. De kunde inte längre sitta på parkbänken längs ån, som vätte mot golfbanan, inte heller plocka bär och frukt i sina odlingar - eftersom de menade att golfbollar ibland kom flygande in i trädgården.

Trots flera påpekanden till Lekebergs kommun och till golfklubben, hände inget.

Men så för två veckor sedan gjorde en miljöinspektör ett besök på golfklubben med krav på åtgärder. Nu har klubben tänkt till och i ett sju rader långt brev skriver Örebro Golfklubbs ordförande Lennart Waara, vad klubben tänkt ut för åtgärder.

Det handlar om att banans gräns markerats med vita pinnar i greenens bakkant. Att klubben tagit in en offert på nät upp till 10 meter högt och 30 meter brett som ska förhindra att bollar flyger in på Windås tomt. Arbetet med att sätta upp nätet skulle i så fall påbörjas så snart beslut fattats av Lekebergs kommuns miljönämnd.

Men ett nät lär inte familjen Windås bli nöjd med, dom tycker att ett nät stör utsikten, De litar inte heller på att alla bollar fångas upp. De skulle hellre vilja att hålet flyttades. Men det kan inte Örebro golfklubb tänka sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".