Småkommuner ska få stopp på ungdomsfyllorna

Allt fler ungdomar dricker sig berusade i Örebro län. Andelen som super sig fulla minst en gång i månaden har fördubblats från årskurs nio till årskurs två på gymnasiet.

Men idag startar projektet ”Småkommuners förebyggande arbete mot narkotika och alkoholskador” i tjugotvå mindre kommuner i Värmlands och Örebro län, för att få stopp på utvecklingen.

Som vi berättat tidigare satsar Alkoholkommittén och Mobilisering mot narkotika tre miljoner kronor på att stärka det lokala förebyggande arbetet mot alkohol och narkotika i tjugotvå mindre kommuner i Värmlands och Örebro län.

Man vill bland annat förbättra stödet till tonåsrsföräldrar, göra kartläggningar av alkohol- och narkotikasituationen och utbilda politiker.

Här i länet får Askersund, Degerfors, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora del av penagarna.

-När det gäller både alkohol och narkotika ser vi att många små kommuner har likartade problem som de större kommunerna. Därför vill vi stärka det förebyggande arbetet för att motverka att de hamnar på efterkälken, säger Gunborg Brännström, utvecklingschef på Alkoholkommittén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista