ÖSK-spelare ska locka folk till ytterområdena

Nu tar kommunala bostadsbolaget Örebrobostäder, ÖBO, hjälv av fotbollsklubben ÖSK för att få flera att bosätta sig i de yttre stadsdelarna. Genom så kallade idrottsamabassadörer på skolorna ska dom här områdena göras mer attraktiva att bo i. Mirza Jelecek, som är anfallare i ÖSK, hjälper till på Mikaelskolan i Baronbackarna.

Sammanlagt är det fem spelare från A-laget som är ute på skolor i Varberga, Vivalla och Oxhagen. Fotbollsspelarna finns på skolorna tio timmar i veckan mot betalning. Men hur mycket pengar ÖBO lägger ut på satsningen är hemligt. Stödpedagogen Kent Jakobsson på Mikaelskolan i Örebro tycker ändå det märks på stämningen i klassen de dagar Mirza Jelecek är där.

Enligt Kent Jakobsson så är det också bra för ÖSK att synas ute i skolorna. Det blir gärna så att barnen pratar om matcherna och börjar heja på ÖSK, som annars ofta anses vara ett snobblag, säger Kent Jakobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".