Bort med röklukten från Stadsskogsskolan

I Lindebergs kommun pågår ett arbete med att skapa fler rökfria miljöer. Bland annat handlar det om att man inom äldrevård, hemsjukvård, daghem och skolor inte ska störa ens av lukten av tobaksrök i kläderna. Zarita Sterzenbach och Marion Nilsson är båda elever på Stadsskogsskolan i Lindesberg. De förklarar hur de upplever det när läraren luktar rök.

På Stadsskogsskolan togs rökrummet för personalen bort för ungefär ett år sedan, och möjligen har antalet rökare bland personalen blivit något färre efter det. Idag är både personal och elever som röker hänvisade utanför skolans område.

Förslaget att det ska införas arbetsrutiner på kommunens arbetsplatser så att inte andra utsätts ens för röklukt ser eleverna positivt på.

En av de få lärare som röker är Otto Burman. Han funderar över hur det ska kunna genomföras i praktiken. Rektor, Birgitta Löwencrantz ser heller inga enkla lösningar på hur man ska bli av med röklukten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista