Noraturister får femma i form av presentkort?

De turister som åker till Nora i sommar kan komma att få en så kallad trängselbonus. För idén får nu stöd från Noras socialdemokratiska kommunalråd Håkan Blomberg. Det här glädjer David Stansvik som kom med idén i ett medborgarförslag i vintras.

David Stansviks idé var att Nora i sommar skulle göra tvärtemot Stockholm där ju besökarna nu får betala för att köra in i stan. Han vill att det i Nora ska finnas sommararbetande ungdomar vid infarten som delar ut femkronor till dom turister som körde in i stan.

Riktigt så verkar det inte bli. Det socialdemokratiska kommunalrådet Håkan Blomberg ser flera problem, till exempel skulle infarten behöva byggas om.

Men han är positiv till grundidén och vill nu att turisterna istället får ta sig till turistbyrån och där hämta ett presentkort som ger fem kronor rabatt till den som handlar för mer än 25 kronor i någon av Noras affärer.

David Stansvik tror att det kommer bli bra - men tycker fortfarande att hans idé är bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista