Protester mot beslutet om mässbygge i Örebro

Torsdagens beslut att Örebro kommun ska bygga en ny mässhall i centrala Örebro var inte enigt. Majoriteten drev igenom förslaget i kommunstyrelsen, men flera partier vill nu visa sitt missnöje med beslutet.

Centerpartiets Rasmus Persson skriver i ett pressmeddelande att det för honom är en gåta att så stora beslut kan tas på så lösa grunder och med så många olösta frågor.

Han är, som han tidigare sagt, rädd att mässhallen ska bli ett nytt ”Eyravallen”, det vill säga att kommun går in med huvudet före utan att vara medveten om kostnaderna. Han vill låta mässbygget bli en valfråga.

Tillsammans med Folkpartiet och Miljöpartiet lämnade Centerpartiet in alternativa yrkanden kring mässfrågan. De vill att frågan ska utredas mer innan det tas beslut.

Men kommunstyrelsen beslutade ändå igår att ge klartecken till bygget av mässan. Till slut är det kommunfullmäktige som bestämmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".