Dyster mandatperiod för SPI i Karlskoga

Sveriges Pensionärers Intresseparti, SPI, som valdes in i kommunfullmäktige i Karlskoga 2002, har inte lämnat in en enda motion under den här mandatperioden. De fyra personer som stod på SPI:s lista vid förra valet har dessutom nu lämnat partiet. En av dem är Ola Seiver.

Ola Seiver är mycket självkritisk när han pratar om den mandatperiod som SPI suttit i karlskoga kommunfullmäktige. Inte en enda motion har skrivits och alla som var med från början har alltså hoppat av.

Partiet har visserligen fått en ny styrelse men även flera av dem har hoppat av politiken eller bytt parti. En av dem, Ann-Catrin Örtquist hann i och för sig skriva ett medborgaförslag om äldreomsorgen innan hon bytte parti. Men hennes förslag var som slå in en öppen dörr. Socialnämnden planerade nämligen redan att genomföra det Ann-Catrin Örtqvist ville förändra.

En annan avhoppare, Lars-Eric Andersson som var med på listan 2002 och som blev lokal partiordförande, säger att han blev övertalad att gå med i partiet men att han efter några år tröttnade och hoppade av.

Men det är inte bara i Karlskoga som det har varit stiltje inom SPI. Ola Seiver menar att också SPI riks har gjort för lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista