Sänkta straff för bröder

En av de två bröder från Örebro som dömts av tingsrätten till sex års fängelse för mordförsök, friades helt av Göta Hovrätt på måndagen. Den andra brodern som ocså han i tingsrätten dömts till sex års fängelse får av Göta hovrätt straffet sänkt till ett och ett halvt år för grov misshandel.

Det var i november förra året som de båda bröderna gav sig på en tredje man med kniv. Det inträffade i närheten av Centralstationen i Örebro. Enligt tingsrätten var de båda delaktiga i misshandeln som bedömdes som mordförsök. Den misshandlade mannen klarade sig utan allvarliga skador eftersom han vid tillfället hade en skyddsväst på sig. Enligt Göta Hovrätt går det inte att styrka att båda var aktiva i misshandeln. Dessutom måste man bedöma vittnesmålen från de inblandade med viss försiktighet. Det gäller både de misstänkta och brottsoffret skriver hovrätten i domen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista