Anstaltsledningen på Kumla och facket tolkar siffror om övervåld på intagna olika

Det är konstigt att inte fler kriminalvårdare känner till någon som tagit till övervåld, det säger Krister Karlsson, chef för Kumlafängelset.

Som vi berättat tidigare så visar en enkätundersökning att fler än var fjärde kriminalvårdare vet någon kollega som tagit till mer våld än vad som är tillåtet mot en intagen.
- Det låter lite, tycker chefen på Kumlafängelsets Krister Karlsson.
- De siffrorna känner jag inte igen, det låter mycket, det säger fackets ordförande för ST Kriminalvård Per Sunneborn. Tvärtemot anstaltsledningen alltså.
Det är inte längre lika vanligt övervåld på fängelserna som det var tidigare även om det fortfarande förekommer säger Krister Karlsson, chef för Kumlaanstalten. Men chefen för fängelset och fackets företrädare reagerar alltså helt olika på den enkätundersökning som gjorts och som visar att drygt var fjärde vårdare känner till någon kollega som tagit till övervåld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".