Brister i omhändertagandet av flyktingbarn

Örebro kommuns introduktion för ensamkommande flykting barn till Sverige har flera brister. Det anser Integrationsverket som har gjort en undersökning av hur introduktionen av ensamkommande flyktingbarn har fungerat.
Örebro kommun är en av åtta kommuner i landet som har ingått i Intergarationsverkets undersökning. Och syftet har varit att få en bild av hur kommunerna tar hand om flyktingbarn som kommer till Sverige utan någon vårdnadshavare. För Örebro kommuns del finns det en hel del brister. Mål saknas för arbetet, kommunen har ingen policy för hur man bedömmer stöd till barnet och släktinghem eller familjehem. Örebro kommun samverkar inte med andra kommuner och organisationer för att skapa ett nätverk för barnet, framgår av undersökningen. Örebro kommun håller med att det finns brister och framförallt när det gäller familjehem eller släktinghem, där kommunen bör ställa högre krav för stt barnen ska få det bättre. Och kommunen kommer att bilda en arbetsgrupp själv anser att som ska se över verksamheten för att reda ut vem har ansvaret för vad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista