Misstänkt 22-åring skyldig till fler brott

Idag, fredag, hålls häktningsförhandlingen mot den 22-åring som är misstänkt för mordförsök på en busschaufför i Örebro i måndagskväll. Det är inte första gången 22-åringen befinner sig i en rättsal.

Redan för fem år sedan, som 17-åring, dömdes den nu misstänkta 22-åringen till fängelse. Han dömdes för medhjälp till rån efter att ha deltagit i ett rån mot en guldsmedsaffär i Vingåker.

Han är sedan tio år tillbaka bosatt i Katrineholm i Sörmland och är fortfarande skriven där. Men i måndagskväll befann han sig i Örebro där han nu misstänks ha stuckit kniven i en 62-årig busschaufför som ville ha betalt för bussresan.

Efter rånet i Vingåker har 22-åringen dömts flera gånger för andra brott. Bland annat misshandel och brott mot knivlagen till fängelse vid fler än ett tillfälle.

Han har också dömts för narkotikabrott och olovlig körning. Dessutom har han en rättegång som väntar i Katrineholm. Där står han åtalad för bland annat stöld.

Klockan halv fyra i eftermiddag ska han infinna sig i Örebro tingsrätt för att eventuellt häktas som misstänkt för mordförsök i Örebro i måndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".