Positiv rapport om Runnagården i Örebro

Det går att hjälpa flickor som hamnat i en ond cirkel av olika institutionsvistelser. Det visar en rapport som gjort om flickornas situation vid bland annat LVM-hemmet Runnagården i Örebro.
Det finns många flickor, ofta med missbruksproblem, som valsar runt mellan olika behandlingsformer utan att egentligen aldrig komma ur sin situation. Runnagården i Örebro är ett av hemmen där flickorna kan hamna. En del klarar att få ordning på livet, andra inte. Statens institutionsstyrelse har undersökt vad det är som skiljer de som klarar sig och de som stannar i cirkeln av drogmissbruk, utnyttjande och kriminalitet. Rapporten är positiv såtillvida att den visar att det går att hjälpa flickorna. Genom ordentliga utredningar, genom kontakter med familjen, genom samtal med behandligspersonal och genom ordentlig uppföljning klarar sig flickorna. Speciellt om de också får hjälp med det som kanske är viktigast av allt - väninnor. Allt enligt forskaren Anette Kindstad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".