Varbergaskolan hårt drabbad av skadegörelse

Inbrott och skadegörelse kostar varje år skolorna i Örebro kommun över en miljon kronor. En skola som är hårt drabbad är Varbergaskolan, där lärare och elever står maktlösa inför skadegörelsen. Eleverna är ledsna över att deras skola saboteras.

Barnen på Varbergaskolan är ledsna över skadegörelsen. Sedan Valborg har fönster krossats minst fem gånger och skolan har på sistone också blivit utsatt för inbrott och stöld av datorer. Men Varbergaskolan är långt ifrån ensam.

Skadegörelsen på skolorna i Örebro har sen januari kostat kommunen nästan 350 000 kronor. Benny Fägerstad som är driftchef på Kommunfastigheter i Örebro säger att det inte går att skydda sig mot den här typen av brott.

Det är den pengasumman som Benny Fägerstad räknar med att kommunen landar på vid årets slut. Rektor Ewa Fritze på Varbergaskolan är också bekymrad över den upptrappade skadegörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".