Stenläggningen i Askersund är försenad

I Askersunds rustas just nu torgområdet för sex miljoner kronor. Kommunens förhoppning är att området ska bli både attraktivare och trafiksäkrare. Men stenläggare Stefan Didriksson har det stressigt just nu, för arbetet har dragit ut på tiden.

Den långa vintern försenade starten av arbetet och allt som ska göras hinner inte bli klart till Tradjazz-festivalen i mitten av juni, som det var tänkt.

Vad som får skjutas upp till i september, efter höstmarken, är inte klart än men när hela upprustningen av torgområdet är färdig så ska till exempel själva kullerstenstorget ha blivit jämnare.

Underlaget ska plattas till och så ska kullerstenarna tilbaka. Torget ska också få bättre belysning.

En stor förändring är att när gatorna runt torget och gatan ner till hamnen har blivit stenlagda så ska de bli det som kallas gårdsgator . Det innebär att bilförare är skyldiga att lämna företräde för gående.

Kommunens tekniska chef Mats Morling tror att det kommer att sänka hastigheten på biltrafiken till ungefär sju kilometer i timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".