Landshövdingens fru anställd av länsstyrelsen för att representera

Suzanne Michaelsen-Gunnarsson som är gift med landshövding Sören Gunnarsson är anställd av länsstyrelsen för att organisera och vara med vid representationen på Örebro slott.

Förra landshövdingen Gerd Engmans make var däremot inte anställd av länsstyrelsen.

Suzanne Michaelsen Gunnarsson får 3 000 kronor per månad. Hon säger att hon får det som ersättning för den inkomst hon förlorar när hon måste ta ledigt från sitt jobb som heltidsanställd ombudsman för LO-distriktet i Örebro län.

Hon säger själv till Sveriges Radio Örebro att den ersättning hon får motsvarar två arbetsdagar per månad och att hon tar ledigt 10-12 dagar per år för att närvara vid landshövdingens representation.

Enligt Suzanne Michaelsen-Gunnarsson består arbetet med att organisera middagar, se över vilken mat och dryck som ska serveras och att attestera fakturor.

Hon uppskattar att hon närvarar vid 3 av 10 representationsmiddagar. Men hon är osäker på om gästerna verkligen förväntar sig att hon ska vara med vid middagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".