S-riksdagsman vill stoppa Cheerleaders

Den socialdemokratiska riksdagspolitikern Matilda Ernkrans från Hallsberg vill öka jämlikheten inom idrotten, genom att få bort alla cheerleaders.

Hon menar att kommunpolitikerna, som ger bidrag till idrotten, borde ta upp frågan med klubbledningarna. Inga lättklädda tjejer som cheerleaders alltså, så länge det inte också finns lättklädda killar. Men de tjejer som håller på med det här hävdar själva att de gör det för att de gillar det och har kul. Trots det, menar Matilda Ernekrans, socialdemokratisk riksdagspolitiker från Hallsberg att politikerna nu ska inleda samtal med klubbarna om vad det här ger för signaler och vad de kommunala bidragspengarna används till, Ett exempel på idrottsklubb i länet som har så kallade cheerleaders är Kumla Hockey. Men att det skulle ge en snevriden syn på kvinnor vill inte Christer Weiderman, ordförande i Kumla Hockey, hålla med om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".