Lugnt midsommarfirande i länet

Midsommaraftonens firande i länet gick i stort sett lugnt till, enligt polisen. Men en del fyllebråk förekom på olika håll inatt.

På Kalmarslunds camping utanför Lindesberg började en man slåss med poliserna som kommit för att gripa honom för en misshandel straxt efter midnatt. Mannen satte sig till våldsamt motvärn och kan nu, förutom misshandeln, räkna med att bli åtalad för hot och våld mot tjänsteman.

I Klockhammar nordöst om Örebro greps en 28-åring för misshandel. Offret fick inga allvarliga skador, men 28-åringen har anhållits.

Och utanför en krog på Kungsgatan i centrala Örebro utbröt ett stort slagsmål mellan två olika sällskap, vid två-tiden inatt. Många personer var inblandade i bråket, men ingen uppges ha blivit allvarligt skadad. Och när polisen dök upp lugnade bråkmakarna snabbt ner sig och försvann åt olika håll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".