Anställda misstänks ha förskingrat från Myrorna

Personalen på Frälsningsarméns begagnataffär Myrorna i Örebro, är upprörda efter att två tidigare anställda misstänkts gör grov förskingring. De två är misstänkta för att själva ha tagit hand om de saker som skänkts till affären. Deras jobb var att hämta saker hemma hos personer som skulle till butiken.

Under åtminstone de senaste två månaderna har en del av de skänkta sakerna försvunnit på vägen och aldrig kommit till affären, det berättar Urban Bolin, regionchef på Myrorna i Mellansverige. 
Enligt Urban Bolin var det Myrornas egna rutinmässiga stickkontroller som avslöjade att saker försvann på vägen till affären. Men dessutom fick affären i Örebro samtal från trogna kunder som tyckte att Myrornas lastbil synts på fel ställen i stan.
Enligt polisen är nu de två avskedade misstänkta för grov förskingring. Hur stora summor det rör sig om vill varken polis eller Myrorna uppge.
Men i polisens utredning finns också misstankar om att en tredje person varit inblandad. Det är en anställd på en auktionsfirma i Örebro som misstänks för häleri.
På Myrornas affär i Örebro har personalen reagerat kraftigt mot det som hänt säger regionchefen Urban Bolin.
Polisutredningen väntas vara färdig tidigast efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".