Få öltält i Örebro under fotbolls-VM

Det blev färre öltält i Örebro under fotbolls-VM än vad kommunen hade räknat med. Kommunens tillståndsenhet hade dragit upp speciella riktlinjer inför VM, men intresset för att söka särskilda serveringstillstånd blev inte särskilt stort.

Kommunens alkoholhandläggare hade inför VM pratat ihop sig både med kommunpolitikerna och polisen och enats om ett antal riktlinjer som man skulle hålla sig till när det gällde till exempel tider, ordningsvakter och hur starka drycker som skulle få serveras i samband med VM-fotbollen.
Att intresset från krögarna nu inte blev större än så här tror Raine Flodman, alkoholhandläggare i Örebro kommun, beror på att många redan idag har tillstånd för utomhusservering.
Att göra extra satsningar för krögarna är ett risktagande, inte minst med tanke på vädret säger han.
De två som fått särskilt tillstånd för VM har enligt Raine Flodman skött sig exemplariskt och han är mycket nöjd med hur det sett ut även på stans andra krogar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".