Gott om poliser i sommar

För första gången på många år är det ingen brist på poliser i länet under sommaren. Dessutom kommer alla polistationer att hålla öppet som vanligt.

Dessutom kommer alla polistationer att hålla öppet som vanligt. Det säger Torbjörn Carlson informationsansvarig vid polisen i Örebro. Bättre planering inom verksamheten och att många poliser har valt att ta semester under vinterhalvåret istället för under sommaren är några faktorer som har gjort att personalläget är bättre i sommar än vad det har varit på länge. Det är inga polisstationer i länet som kommer att behöva stänga under sommaren - däremot kommer expeditionstiderna på vissa ställen att ändras. Torbjörn Carlson säger att det är svårt att förutsäga huruvida det goda personalläget kommer att leda till en säkrare sommar med mindre brott - men han tror att allmänheten kommer att känna av polisens närvaro mer den här sommaren än under föregående år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".