Många nya rondeller på gång i länet

Rondeller har blivit ett allt vanligare inslag i trafikmiljön de senaste åren, och det ser ut att vara en trend som har kommit för att stanna. Vägverket planerar för minst 15 nya rondeller på sina vägar i Örebro län och runt om i länets kommuner finns också omfattande rondellplaner.
I Örebro invigdes förra veckan den nya rondellen vid Eurostop för trafik och det är bara början. Snart börjar till exempel arbetet med en ny rondell vid infarten till Universitetet och i september påbörjas arbetet med en rondell vid Brunnsparken. Även i Karlskoga, Lindesberg och redan rondelltäta Kumla finns rondellsatsningar med i stadsplaneringen. Det är framför allt dom positiva effekterna för trafiksäkerheten, trafikgenomströmningen och miljön som förs fram som argument för rondellen. Men det är inte billigt. Att bygga en ny rondell kostar omkring 3 miljoner kronor, men det är egentligen inte dyrare än att sätta upp trafiksignaler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".