Landshövdingen lämnar kritiserad lägenhet

Landshövdingen Sören Gunnarsson har sagt upp hyreskontraktet för sin omdebatterade övernattningslägenhet i Stockholm. Lägenheten fick han som landstingsråd men Örebro läns landsting lät honom behålla den när han blev landshövding istället.

Då trodde han att han skulle behöva lägenheten även som landshövding, men efter att nu ha varit det i drygt två år säger han att hans behov av lägenheten inte är så stort att det är värt att betala hyran.

Den lägenhet i Stockholm som Sören Gunnarsson nu bestämt sig för att lämna har varit ifrågasatt. Borgerliga landstingspolitiker reagerade på att han fick behålla den, men landstingets revisorer kom fram till att inget fel hade gjorts.

Sören Gunnarsson säger att han inte har ångrat att han behöll den. Och även om det beslutet alltså väckte en del kritik säger han nu att han personligen bara har fått positiva reaktioner på att han behöll den lägenhet han nu alltså ska lämna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".