Allt fler Örebroare komposterar - och spar pengar

Det komposteras som aldrig förr i Örebro Kommun. Två tredjedelar av kommunens villaägare omfattas nu av det nya avfallssystemet.
De södra delarna av kommunen har redan det nya systemet och nu ska även norra delen införlivas i komposteringsprojektet. Lena Gustavsson på avfallsavdelningen, Örebro Kommun tycker att arbetet med att införa det nya avfallssystemet har gått bra. Över hälften av hushållen kompost-sorterar och till nästa sommar beräknas alla kommunens hushåll ha det nya systemet. Taxan för sophämtning blir beroende på vilken form av abonemang hushållet väljer. Tre olika abonemang kan du välja på. Hemkompostering är billigast och innebär att du själv komposterar avfallet. Du kan också få kompostavfallet hämtat men det är dyrare. Är du en riktig slarver och slänger allt i samma kärl får du också betala därefter. Nästan två och ett halvt tusen går notan på då.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".