Kö för oljetanksbesiktning

Senast den första juli skulle alla oljetankar i källare på hus varit besiktigade men det är många tankar som inte har besiktigats än och väntetiderna är långa eftersom företagen som besiktigar har fullt upp.

Ragnsells är ett av företagen som utför besiktningar som har fullt upp. Telefonen ringer oavbrutet hos Suzette Alpmark på Ragnsells i Sköllersta utanför Örebro. De flesta samtalen handlar om inspektion av oljetankar i källaren på hus. För att få sin tank inspekterad får man vara beredd att vänta.
Den första juli skulle alla med oljetank i källaren ha låtit besiktiga den men det är långt ifrån alla som hunnit med det. För den som missat att besiktiga sin tank kan det bli dyrt. Om kommunen upptäcker en obesiktigad tank kan ägaren bli åtalad och dömas till böter eller upp till två års fängelse. Dessutom ger de flesta försäkringsbolagen inte full ersättning vid en läcka och det är många av de tankar som besiktigats hittills som fått anmärkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".