Problemen med dovhjortar fortsätter

Olika uppfattningar om vem som ska göra vad gör att problemen med lösspringande dovhjortar i Karlskoga ser ut att fortsätta.

En handfull Dovhjortar skapar problem i trafiken i Karlskoga men också för villaägare som får sina trädgårdar förstörda.
Polisen menar att det behöver göras en avskjutning av några hjortar, men Karlskoga kommun hänvisar till att det inte är jaktsäsong förrän i september. Men det behöver inte vara ett hinder säger polisens trafikansvarige, Mats Carlsson, som menar att man kan söka dispens till länsstyrelsen eller polismyndigheten när det gäller just jakt.
Att det är Karlskoga kommun som är ansvarig för att hjortarna inte skapar problem är man överens om,och att det är kommunens personal som står för sjutandet är man också överens om - men meningarna går isär när det gäller vem som ska ta initiativet. Polisen säger att kommunen är den som ska ansöka om dispens, men kommunen inte håller med om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".