Sjukhusen sköter inte mathanteringen

Sjukhus och vårdinrättningar i Örebro län finns med bland dom som enligt livsmedelsverket har för dåliga rutiner vad gäller mathanteringen. Livsmedelsverket har kartlägt hur mat hanteras inom vården i 7 län, och enligt kartläggningen är det osäkert om köken på avdelningarna, faktiskt är godkända för att tillreda mat i. Dessutom är inte personalen tillräckligt utbildad i livsmedelshygien.
Anlednidngen till undersökningen är att dom flesta vårdinrättningar genomfört ändringar i livsmedelshanteringen dom senaste åren, ändringar som ställer nya krav på köken. Efter sommaren kommer livsmedelsverket att föreslå en skärpning av lagen för att mathanteringen ska bli bättre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".