Skrotgömma avslöjad i skogen

Skrotstölderna i Örebro fortsätter i och med att priset på skrot stiger. Under söndagen avslöjade polisen i Örebro en skrotgömma på omkring 500 kg aluminiumkabel i skogen intill Ragnsells återvinningscentral på Gäddestavägen.

Polisens vakthavande befäl, Anders Wallin, säger att polisen hittade tjuvgömman i närheten av Ragnsells efter att de vid lunchtid under söndagen fått in en anmälan om att folk släpade på kablar ut från återvinningscentralen och in i en skåpbil. När polisen kom till platsen var skåpbilen borta, men några hundra meter in i skogen hittade de alltså skrotgömman.

Vid 19.30-tiden under söndagskvällen fick polisen in ytterligare en anmälan på att folk höll på att lasta skrot i samma skåpbil på samma ställe. Den misstänkta tjuven eller tjuvarna flydde springande in i skogen när poliserna kom till platsen - men poliserna fick tag på skåpbilen som var fullastad med aluminumskrot. Enligt uppgifter som polisen fått från återvinningscentraler så ligger aluminumpriset just nu på 12 kronor/kg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".